Tuesday, November 30, 2010

Patah Tumbuh Hilang Berganti








Sem 3 dh nk abis,
mcm2 kenangan yg aku lalui sem nih...
dgn asgmnt, dgn urusan, dgn func..
penat mmg penat..
tp itula kenangan yg pling best ble brada kt U nih...
ble trkenang blek, rse nk trgelak pn ade...


tringat reaksi sndri ng kwn2  tym2 tu....
ade yg smpai trtiarap kt canselori smata2 nk siapkn asgmnt yg kne hntr ptg tu jgk...
ingt lagi x tym simposium hr tu, even kte penat, tp kte ttp hepi mguruskn mjlis hr tu....



lwk gak insiden xknl TNC...nsb bek dia mrajuk xlme....tme kseh kpd lectrr len sbb tolong kmi...
syg lectrr tu....


Ingt lg x jamuan Riang Raya kte???
best kn?? tym tu la aku rse kte bdk2 sem3 biologi sgt sporting n rapat.....best sgt....


tym kt Teluk Batik pun mcm tu...
even tgh tensen ng task yg dberi, korg ttp sporting...smpat men banana bot lg....seronok sgt tym tu....nti kte wat trip len lak ea....hehehehe


tp, sedar x sedar, berakhirnyer sem 3,
brmkna, senior2 sem7 pn akn memulakn langkah ke peringkt seterusnya.....
3-6-9...
itula rmh keramat kami....yg dhuni oleh kami sekeluarga...Mak tiri kami, Kak Sofiey, Mak angkt kami Kak Sarah, Mak Datin Atmam,Vip kami, kak wana, AJK mknn kak Tasha, Mei ping yg sengal, dgn Yen yg kering....ade lg trcicir....ank Angkt 3-6-9, Kak sheila...
rndu kt korg...




ingt lg x family day kte???? best sgt hr tu....
dlm sehari jer dlm 500 lbh gmbr kte amik...
kte mmg ske brgmbr...
ape2 yg kte wat brsama, sume nyer best....sbb tu kte gile photoshoot kn???
hehehe
kak sofiey ingt lg x tym ket g panggung smata2 utk mkn...lps mkn jer trus blah.....gile kuat mkn r kte...sume nk try...tp ok gak....jimat duit...mkn free tu...hehehe
kak Sarah lak ske wat muke xde prasaan nyer.....Mei Ping dgn sluar mickey mouse dia slalu jd mgsa Kak Sarah....mak tiri katakn...hehehehe
Kak Tasha lak msti urus psl mknn....bab2 mkn ni sume bg kt dia...kak Wana lak VVIP umh kmi....ssh nk jmpe dlm umh...sbb dia bz sgt...blek umh msti penat.....sian dia....
Atmam lak mak datin ktorg...sbb ade suatu mlm tu ktorg kuar mkn sme, dia pkai cincin bsr.....hehehe
sorie ea, mcm2 jer gelaran yg aku bg kt korg....tp itu skdr gurauan jer....jgn amik ati taw.....


klo nk cte sume yg kte wat, mmg xhbis2 ar entry kli nih....
ape pn, setiap kngn tu akn aku smpan smpai ble2....
kpd Kak Sofiey ng Kak Sarah serta senior2 sem 7 yg len,
sye nk ucpkn slmt brpraktikum
jga dri lek lok taw..
ingt2 kmi yg mseh tggl kt Upsi nih...
kpd yg len2, smoga maju jaya dlm mghadapi sem yg mndatang....ade mse kte lepak sme2 ea....
syg korg byk laut....







Antara Bnde Yg Aku Tak Suke Dlm Persahabatan





Aku ni nk kte perfect sgt,mmg xperfect pn..
mne ade mnusia perfect kt dunia ni cik kak oi...
xde yg perfect..
tp kte sntiasa brusaha nk jd perfect kn??????

anyway, aku bkn nk cte sal perfect ke x, tp aku nk cte bberapa prkara yg aku xske dlm prsahabatan...
tp friendship aku ok jer..
ni kwn kpd mak aku yg cte kt aku....
nak taw mcm mne yg aku xske????

1. Org yg xske kwn dia brkwn dgn org lain....ble kwn tu brkwn dgn org len, dia tarik mka masam...kata si kwn tu dh lupekn dia la.....pentingkn org len la.....aiseymen....nape cmtu???? you tkt kehilangan dia ea???esh.....you ni.....xbaek taw...xknla dia nk kwn ng you sorg....bg la dia bkwn ng org lain jgk...klo you buat mcm tu, dia msti rsa rimas taw...mkin you kongkong dia, mkin tu la dia rse nk jauh dr you.....klo you nk thu la....

2. Org yg trlalu sensitif.....ckit2 nk mrajuk...ckit2 nk kcik ati....pdhl kwn tu ckp ckit jer, dia dh trase....awat ceq???? xcukup ksh syg ker??? esh....xyah ar gitu....kwn pn ade prasaan jgk.....klo skali 2, mgkin kwn you bleh thn...tp klo dh slalu sgt, kwn you pn bleh naik jemu taw....you, diorg pn ade prasaan jgk.....klo asyik nk jga prasaan you jer, prasaan diorg spe nk jga???? bkn ape you, klo you buat mcm tu, kwn pn naik fed up...kang kwn mgata you dpn org len.....you jgk yg malu kn???...hentiknla ea....

3. Org yg trlalu emosi.....ckit2 nk mrh...ckit nk mrh...bnde kcik jer bai...tu pn nk marah gak....rilek sudah....kdg2 kwn2 yg len kcik ati dgn tindakan you taw....kwn you punyer la nk jga hati you, you lak dgn ringan jer nk mrh2 kt diorg....sian kt kwn you taw.....btpa sabarnyer diorg nk jga hati you....nsb bek diorg sbr kt you....klo diorg hentam you blek????x ke naya gitu???? wat malu jer.....bsr2 pn nk gaduh...klo thp adik aku umur 8 thn tu aku leh trime la...ni dh lyk jd mak org pn nk gaduh2....sungguh xberetika...

4. Org yg ske mndedahkn aib kwn dia kt balaks o aweks dia......yg ni paling aku xske....ni dh kira memalukn kwn you taw....cbe klo kwn you dedahkn aib you kt org len.....msti you pns hati kn???? sian kt kwn tu....klo antara kwn2 tu jer xpela.....ni you nk cte kt org yg brlainan jantina...malu sey...kn jatuh harga kwn tu....ke you mmg nk mcm tu????? jahat nyer you.....sudah2 la tu ea....xbaek taw....nti Tuhan balas....

5. Org yg brgurau tnpa batasan.....pergh....ni pn kdg2 wat hati I beku.....nk gurau xpe...tp agak2 ar bai....gurau pn ade batasannyer taw....jgn guraw bnde yg menjatuhkn maruah kwn you....kwn you mgkin xckp yg dia kcik ati....tp klo you nk thu ke x, you tgok reaksi dia.....mcm mne klo kwn you gurau kata yg you kentut merata dpn org rmai....dgn nada kuat lak tu.....malu kn??? mmg nmpak mcm gurau...tp ape pndgn org len??? lbh2 lagi klo you tu gurls.....malu sey.....klo dia sndri yg ckp mcm tu, xpela....tp klo dia xske????

6. Ble dh ade pasangan, kwn trus dilupakn......yg ni aku mmg paling xske....ko dh ade awek o balak baru, ko trus lpe kwn.....ape cer????....kne ingt ckit la babe, b4 you kaple, spe tmpt you ngadu???spe tmpat you mntk tolong???spe salu wat you hepi klo you sdey???? kwn kn????sok luse you break up ng kaple you tu, kwn jgk yg you crk kn????haaa.....tym tu br nk ingt ng kwn......

sume ni sntiasa brlaku kt sekitar aku...
tp bkn kwn2 aku la
kwn2 aku sume baik
n aku ckp2 ni bkn nk hentam spe2..
ni pesanan utk kte brsama
sbb kte kn brkwn
bleh ke klo kte hidup tnpa kwn????
xkn??
so,
kne la jge hbgn baik kte ng kwn2 kte...
fikir dgn akal, bkn dgn emosi keyh


p/s: aku nk mntak maaf kt kwn2 aku klo aku pnh trbuat prkara di ats tnpa dsedari....maaf sgt2 taw...

Monday, November 29, 2010

Ko Mkn Nasik ke Ko Mkn Kwn????







dis is 1 of issues yg slalu jd kt sekitar aku...
aku????
naaaa...
kwn2 aku sume baek...
korg???
korg msti baek2 jgk kn????
tp ade la kwn kpd kwn mak angkt datuk tiri aku nih cte yg kwn dia mkn kwn...
aiii ceq.....ang karnivor ka dok mkn org nih???
org len mkn nasik ang mkn kwn ang sndri...
awat???? sedap sgt ka daging kwn tu???
sedap???
tang mna yg sedap tu????(aaaaaaa....sila jgn bygkn)


dh2....jgn merapu....kwn mkn kwn nih mmg salu kte dgr kn???
mstila slalu jd antara kwn2 kn??? xkn cucu ng atok kot..


msti pns hati kn klo kwn kte mkn kwn????
yela, kte prcaya kt dia tu, kte cte rhsia kte pling rhsia yg mmg org len xley nk thu(dh nmanyer rhsia, org len mne leh thu kn???)
sbb ape???sbb kte prcaya kt dia..
dia lak cte rhsia kte tu kt org len...
lbh2 lg musuh kte ke xpun org yg kte suke...
spe x pns hati kn????
eh2....aku x..aku x...ni cte kwn kpd kwn mak angkt datuk tiri aku
ni aku nk nsht ckit kt si karnivor tu...(mksd aku yg mkn kwn tu la..)

1. you, you msti ingt you ni best kn sbb org tu cte kt you rhsia dia....org len xthu, tp you yg thu....best kn???? a'ah...mmg best sbb kte thu ape yg org len xthu....then you pn cte kt org len ape yg you thu tu....I thu....you msti amal konsep sharing is loving kn???? uiiiitt baik nyer you.......ape kata klo kwn you plak share rhsia you kt org len....sharing is loving kn????

2. kot2 la rhsia kwn you tu bnde yg mgaibkan dia sndri.....yela, dh kwn tu lembap nk cte aib dia kt you kn, then you jaja lak cte aib dia tu...you, mgkin kwn tu cte sbb nk luahkn jer...biasela, kwn kn....kwn kn tmpat utk mluahkn isi hati....dia mluah kt you tu sbb dia prcaya kt you...bkn dia nk suruh you jaja cte dia....esh, x baik taw jaja aib org you.....you penat2 bwk cte tu ke sna ke mari, xpsl2 kwn you tu dpt pahala free....kn rugi you sndri...eh2...xpe la...you kn baek....

3. 'I cte utk pgajaran yg lain'....uish, pemurah nyer you....elok la klo sbg pgajaran utk yg lain....tp you, b4 you nk cte kt org lain sbg pgajaran tu, ape slh nyer klo you tkr nma org tu dlm cte you tu.....mcm, hmba ALLAH ke, kwn aku ker, klo org tnyer spe nme dye, ckp la itu rhsia.....klo you mmg trang tang2 sebut nme dia tu, xke org len taw spe dia, msti org fikir len psl dia...xpsl2 you dh mgaibkn dia....pdhl you kn dh jnji xnk gtaw spa2...rahsia kn??????

4. Yg aku paling xske, dia cte rhsia kwn dia tu utk rpt ng org len......amboi you....hebat modus operandi you tu ea....dh xde cara len lagi ke nk rapat ng org tu smpai nk jaja rhsia org len????....msti dh ketandusan idea, xpun dh sangap sgt ng org tu...ape kata klo org len jaja rhsia you plak utk rpt dgn org yg you nk rapat tu???? so cmne??? fair kn??? kte tgok la spe yg dpt nti....haaa...dr situ la org tgok spe you sbnrya...you ingt jaja rhsia org tu, you baik sgt ker???? 

5. I paling pantang klo dia cte rhsia kwn2 dia kt balak o aweks dia.....you, I x kisah klo you nk cte psl kwn2 you tu kt psgn you....tp agk2 r you...rhsia tu....pelu ker you cte kt psgn you bnde tu???....ape, dh xde modal lagi ke nk cte ng si dia smpai aib kwn pn you nk cte?????...drpd you cte sal aib kwn you, baek you cte mcm mne nk mningkatkn ekonomi negara ker, mningktkn pahala diri ker...kn lg bgs, ade jgk faedah....


so, tu je la nsht aku kpd karnivor2 sekalian,
I bkn nk mrh you,
I cme nk nsht jer...
you mrh ker???
eh2....I mne ade cte aib you kt cni??? ade ker???cbe highligtkn...
nti I perbetulkan ea...

dlm dunia ni kte xley nk hidup sorg2...
sok luse nti kte msti mgharapkn pertolongn org lain...
xcaye??
sok luse you mati xkn you sndri bca yasin utk you, 
you sndri mndikn mayat you,you sndri bungkus mayat you sndri
you sndri gali kubur,
msti ade org len yg tolong kn???
xkn you nk golek2 msok dlm kubur sndri kn???
so, aku just nk ckp,
jaga la hubungan kte dgn org len...
klo brkwn tu, jaga la prsahabatan tu sbaik mgkin...
jgn khianat2..xbaek taw.....

mak aku pesan,
brkawan biar seribu, brcinta biar satu, brmusuh biar brdebu...
brdebu bkn brmksd musuh hbis2an..
brdebu tu mksdnyer xde musuh langsung..
kn bgs mcm tu...
finally,
fikir dgn akal, bkn dgn emosi  keyh..=)



Saturday, November 27, 2010

Kenapa x cakap kalau mmg suke?





huh??
hehehe
new topic for today.....
ko ske kt dye ker???
nape x ckp?
kn dh melepas.....
slh sape?????
dye ke nko????
mostly bnde ni happened to guys....
nape ea????
aku salu jmpe bnde ni happened to my frens, guys.....
ok2..mgkin sbb korg ego...
or mgkin sbb korg belum brsedia lagi,
xde duit, bla..bla..bla......
but, ble dh melepas, korg jgk yg putih mata.....

guys, ni ceq nk habaq ckit psl pmpuan nih.....

1. perempuan ske klo ko trus trang jer kt dia yg ko ske kt dia.....bkn ape, diorg xske men tarik tali nih.....event korg bg hint2 pn, kdg2 hint korg tu x smpai.....msg pending...mklumat tdak smpai ke penerimanya.....yela, mksd aku, kdg2 hint yg korg buat tu mcm kwn2 yg len buat....so, dia pn just anggp ko ni kwn la.....

2. perempuan prlukn kepastian......sme jer mcm no.1....even ko lyn dia baek punyer gler....gler punyer baek (ntah mne 1 ayt yg btol)....ko kol dia tiap2 mlm, ko mcg dia 24 jam, slagi ko xckp ko ske kt dia, dia msti pk ko ni just anggp dia kwn....ye la kn, gurl ni kdg2 xmaw la nmpak perasan....kang dia kata suke kt nko, mcm dia lak trhegeh2......(xsume gurl trhegeh2 taw)...malu r gurl tu....

3. gurl pn xske plak klo guy tu, org dh kata xmaw, dia still lak nk kol2 gurl tu...nk mcg syg2 ng gurl tu...bkn ape you.....mmg gurl tu lyn you......tp, dye trpaksa taw lyn you...smata2 nk jaga hati you......kwn kn....

4. gurl x ske mnggu.....bkn tggu ape...tggu you nk ckp you ske kt dia la.....bkn ape you...kang dia tggu you, dia tkt you dh ade org lain....dia lak yg sedih....so, drpd dia sedih kecewa kt korg, baik dia crk org len....

5. ape lg 1 ea?????hurmmmmm...jap2.....nk pk sat.....haaaa.....ko jgn anggp gurl tu gatal taw klo dia gtaw yg dia suka kt nko...sbb ape, dia mmg suka kt nko....n dia nk tahu prasaan korg kt dia...sbb korg tu slow sgt...n guys, xsmstinyer gurl tu ckp dia suka kt nko, dia nk kaple ng ko.....ckup la dia thu prasaan ko kt dia....ye la kn, ade laki ni dia xnk gtaw dia ske kt gurl tu sbb nk pk msa dpn, duit....hallo.....boys, gurl pn pk bnde tu jgk taw....dia pn xhrpkn duit you...(klo dia btol2 fhm ng you)....klo dia gilakn duit you, tgglkn je la....ape ssh....(esh....jht nyer aku).....klo dia btol2 ske kt you, dia akn tggu you taw....

so, guys, duit bkn segala2nya bg gurls....
n gurls r not complicated you know...
yg pnting you jujur.....trus trang...(mcm sme je mksdnyer).....
n you cpt brtindak...
bak kata org, jgn tggu lama2,
nti lama2 dia d ambil org....
you plak yg putih mata...
but, b4 you nk trus trang,
you kne prepare diri, n prasaan you
brsedia utk diterima & tdak dterima
owkey..=)







Thursday, November 25, 2010

Ade Org nk Ngorat sye......







awak....
sye nk gtaw sumthing nih....
klo sye xgtaw awk, awk kte sye xjujur pulak...
ni ble sye gtaw,
awk jgn marah taw....
ade org nk ngorat sye.....
eh2.....jgn marah dulu......sye xlayan pn dye wak....tp dye degil....dye slalu kata suke kt sye....mcm2 dye buat   smata2 nk pikat sye...klo awk nk taw, dye slalu wat gaya mcm ni...






ingt sye suke la tu.....
sye pun rimas taw wak....sye srh dye crk org len, dye xmaw.....sye ckp kt dye yg sye dh ade awk  dye xcaye...dye kata sye bohong.....nk taw dye ckp cmne?????


video




tgok.....sye ckp betul dye kte sye bohong....tp dye ske sye bohong.....sye xtaw la nk wat cmne lagi wak.....penat taw....sume bnde dye nk sme ng sye....smpai spec sye pn dye nk sme...











sme kan wak?????
sye x tiru dye...
dye yg tiru sye....


wak...sye btol2 sygkn awk....wlaupun dye hnsem mcm ni




awk ttp dlm hati sye....awk jgn marah taw....sye dh terus terang nih....tgok...btapa jujurnya sye.....awk nk mrh dye ker????? g la....sye xksah......crk kt youtube.....nme dye joseph vincent...byk lagu dye nyanyi best2 taw wak...eh2....sye puji jer.....sye xde hati kt dye pown....sye ttp syg awk.....jgn marah taw wak....sye dh jujur nih....






p/s: klo joseph vincent jer bce nih, msti dye kte aku ni prasan dok kata dye ske kt aku...pdhl knl pn x.......hurmmmm........sbnrnyerrrr...... aku yg minat kt dye......just mls nk ngaku jer.....'jgn emosi taw wak'...hehehe









Thursday, November 18, 2010

Proposal Kawen







Sekarang nih, klo nak wat pape program jer msti kne kertas kerja....
klo x, kmfm xley buat....
nsb bek kawen xpelu krtas keje...
klo x, jenuh r nk buat krtas keje..
.mcm mne ea nk wat krtas kje kawen???? 
mcm ni kot...










Kertas Kerja Untuk Mengahwini Anak Pak Cik
Tarikh:Tertakluk kepada Pak Cik
Tempat: Tertakluk Kepada Anak Pak Cik
Anjuran: Kumbang bin Tangkai( Saya)


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Pendahuluan


Saya telah tertarik dengan Mawar bt Kuntum yang hanya satu-satunya anak Pak Cik. Dan Saya yakin 103% bahawa anak Pak cik juga telah lama menyukai saya kerana kami sekarang sedang bercinta. Anak Pak Cik sangat sayangkan saya dan saya pun sangat menyayangi anak Pak Cik. Melihat keadaan itu, saya telah membuat keputusan untuk mengahwini anak Pak Cik.


Objektif
1. Mengahwini anak Pak Cik


Sasaran
1. Anak Pak Cik


Senarai Jemputan
1. Senarai daripada Pak Cik
2. Senarai daripada anak Pak Cik
3. Senarai daripada saya 
4. Senarai daripda keluarga saya


Tentatif program


1. Merisik anak pak cik
2. Bertunang
3. Akad nikah


(tarikh dan masa akan dibincangkan kemudian)


Perbelanjaan
1. tertakluk kepada seberapa besar majlis yg anak pak cik jalankan


Senarai Ahli Jawatankuasa


Pengantin Lelaki : Kumbang bin Tangkai(saya)
Pengantin Perempuan : Mawar bt Kuntum(anak Pak Cik)
Wali: Kuntum bin Bunga( Pak Cik)
Kadi: Ustz Ali bin Leman
Saksi: terpulang kpd Pak Cik


Ajk Protokol:
1. adik2 saya (memandangkan anak pakcik xde adik-bradik)
2. sepupu-sepapat saya dan anak pak cik 


Ajk Makanan:
1. Terpulang kpd anak Pakcik


Ajk Peralatan dan Tempat:
1. Bujang b. Tunggal (sahabat saya)


Ajk Hadiah:
1. Embun bt Air (sahabat ank pakcik)


Ajk Pubilisiti dan Dokumentasi:
1. Pendek b. Panjang (sahabat saya dan ank pkcik)




Penutup:


Diharap majlis ini dapat mencapai objektif dan sasarannya dan seterusnya menjalani kehidupan yang bahagia hingga akhir hayat. Tapi sebelum itu, saya dengan segala hormatnya ingin mendapatkan kelulusan daripada pihak pak cik. Jika tidak, majlis akan tertangguh dan saya terpaksa membuat surat ini sekali lagi. Kerjasama daripada pihak Pakcik amat saya hargai.






Yang berusaha:
Kumbang b. Tangkai









Ini la ape yg aku katakn romantikus



Romantik?????
bestnyer klo psgn kte romantik...
tp xmaw la romantik sgt..
mcm plastik
xpun spastik
huh??? ape kaitan???
hehehe...

ape??????
tips romantik???
esh....xpelu la tips2..
korg ikut kreativiti masing2 r...
klo aku gtaw kang,
sume org wat bnde yg sme..
kn stereotaip tu..
cara sndiri ialah cara yg trbaik utk tackle seseorg...
xkn xley kot...
klo tikus bleh, nape korg xboleh????
tikus pn pndai romantik2 taw..
xcaye????
nah tgok...

video


so amacam????
trcabar????
sat agi g petshop,
bli tikus..
korg blatih ar dr tikus tu ea...
hehehehe...


Wednesday, November 17, 2010

Sekadar Lelaki Yg Biasa




Sekadar Lelaki Biasa-Feelhoney


Wajah nan rembulan
Meruntun jiwaku
Tiap bait tutur kata
Penuh keimanan

Oh tetapi diriku
Berbeda denganmu
Ku hanya insan penuh kejahilan

Adakah mungkin kan ku milik kasih
Atau sekadar di dalam hati

Ya Allah perkenankan doaku
Jadikan ku halal baginya
Menemani mimpi indahku
Ku bertanya...

Adakah harus ku kata
Ku sayang dia
Ku cinta dia
Siapalah aku
Sekadar lelaki yang biasa

Sekadar lelaki biasa

Cintaku tak bererti memilikinya
Cukup sekadar doa
Bahgiaku untuknya





p/s: sweet sgt lagu nih...hr ni dh dkt 20 kali aku dgr lagu ni sje....

Jangan bersedih





Nape sedih2 nih????
xbest taw sedih2...
ape2 pn mslh kte, hadapi dgn tenang
doa byk2, mntak pertolongan kpd ALLAH
Insya'ALLAH
everythings gonna be okay..=)


meh lyn lagu ni meh...
biar release ckit tensen tu...
tp sblm tu, korg 'stop'kn dulu background music aku yg mnyemakkn nih..
tuuuu...yg kt bwaaaah skali.....ok...=)






Ya Sudahlah-Bondan Prakoso feat Fade 2 Black

video


B:
Ketika mimpimu yg begitu indah,
tak pernah terwujud..ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu,
dan tak pernah sampai..ya sudahlah (hhmm)


*reff:
Apapun yg terjadi, ku kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih..coz everything's gonna be OKAY

Santoz:
yo..Satu dari sekian kemungkinan
kau jatuh tanpa ada harapan
saat itu raga kupersembahkan
bersama jiwa, cita,cinta dan harapan

Lezz:
Kita sambung satu persatu sebab akibat
tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
menuntun ke arah mata angin bahagia
kau dan aku tahu,jalan selalu ada

titz:
juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
bagai deras ombak yang menabrak karang
namun ku tahu..ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
hadapi ini bersamaku hingga ajal datang

B:
Sempat kau berharap keramahan cinta,
tak pernah kau dapat..ya sudahlah
yeeah..dengar ku bernyanyi..lalalalalala
heyyeye yaya dedudedadedudedudidam..semua ini belum berakhir

back to *reff

F2B:
satukan langkah..langkah yg beriring!
genggam hati, rangkul emosi!

B:
Genggamlah hatiku, satukan langkah kita

F2B:
Sama rasa, tanpa pamrih
ini cinta..across da sea

B:
peluklah diriku..terbanglah bersamaku, melayang jauh.. (come fly with me, baby)

F2B:
Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
sosok ini yg menerima kelemahan hati
yea..aku cinta kau..(ini cinta kita)
cukup satu waktu yes.(untuk satu cinta)

satu cinta ini akan tuntun jalanku
rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
rebahkan rasamu..untuk yg ditunggu
BAHAGIA..HINGGA UJUNG WAKTU..

back to *reff (together) 3x




ingt wahai teman,
biar kita jauh,
biar kta xbrsua,
namun, 
biar apa pun yg trjadi ku kn slalu ada utk mu..=)

Tuesday, November 16, 2010

Mne2 jer

Location: Cameron Highland
Photo by: Syah Rieza
Edited by: Kuaci Bulat


Location: UKM
Photo by: Kuaci Bulat
Edited by : Kuaci Bulat


Location : UPSI
Photo by: Kuaci Bulat
Edited by: Kuaci Bulat


Location: UPSI
Photo by: Kuaci Bulat
Edited by : Kuaci Bulat


Location: Teluk Batik
Photo by: Kuaci Bulat
Edited by: Kuaci Bulat


Location: Masja, Petra Jaya,Sarawak
Photo by: Kuaci Bulat
Edited by: Kuaci Bulat




Location: Masja,Petra Jaya, Sarawak
Photo by: Kuaci Bulat
Editted by: Kuaci Bulat
Location: UKM
Photo by: Kuaci Bulat
Edited by: Kuaci Bulat

Aku Anak Perantau




Selamat Hari Raya Aidiladha kpd sume2 yg bragama Islam..
hehehehe
asal raye jer mntak maaf, asal raye jer mntak maaf...
ape2 pown, aku nk ucapkan slmt hari raya,
maaf zahir  dan batin
sembelih lembu tu jgn lpe tggal kt aku jgk taw...
eh2...xmaw la daging mentah
nk yg dh msk la..
korg msk la rendang ker, kicap ker....mmmmmmm...

sibuk jer aku ni nk mntak kt org...aku ni x msk ker???
mmg pown
sbnrnyer, aku sorg jer kt dlm blik nih....
aku xblek swak!!!!!
huhuhuhu
sdeynyer..skrg tgh dgr takbir raya...
sayu nyer...
mak, ayah...mntak maaf xdpt blek raya haji nih....xde duit..
huhuhuhuhuhu
dh rse nk menangis dh nih....


tet..tet...tet......
menatang ape la yg dok kacau aku nih
owh...hp aku rpenyer..hehehe
jap eh...

org di sana: hello aslkm...KB ea???
aku: yer sye....
org di sana: kak aja nih...sok mai umh akak ea...kol 11..ade mkn2....
aku: ok..=)

sukenyer ade org ajk mkn2...
tak jd la nk lyn prasaan..
smpan utk len kali lak
hehehe

ape2 pown...
selamat hari raya Aidiladha 
drpd aku n lappy ku, n bantalku n selimut ku..n segalanya yg ade dsekeliling aku skrg..=)


Buat Kerja Rumah bleh kurang kalori??????









halluu...
spe d sana???
KB d sini..
hehehehe

ok2....hri ni aku mls nk cte sal cintan cintun nih..
sok lse lak ea..
hr ni aku nk cte cara2 nk krg kalori dgn mudah...
nk taw????
bnde ni mmg dh biase kte buat..
tp, kte xtaw...
 meh aku list kn sbhgian drpnyer..


1. naik tangga dpt mmbakar 273kcal kalori dlm msa 30 min...haaa...klo kt umh korg tu ade tangga, p la 2run naik tangga tu tiap2 hari....bkn dpt kurang kalori jer, korg leh tmbh muscle kt kaki lg....pakej tu...hehehehe

2. cbe cek kt hlmn umh tu...try sukat bpe pjg dh rmput2 yg mmbiak...drpd korg mnternak diorg scara brleluasa, bek korg potong rumput2 tu biar luas ckit halaman tu...dlm msa yg sme, korg leh kurangkn 207 kcal kalori dlm msa 30 min...kn best tu????? spe2 yg nk kurus, bleh la mgamalkn tips yg ni yer.....hr ni korg potong rmput umh korg sndri, sok potong rmpt kt umh jiran sebelah ker, jiran dpn ker, klo bleh 1 taman perumahan tu ko sapu habis....kmfm dlm msa sbulan, ko kurus mcm papan.....

3. berkebun n merumput pn bleh mmbakar lemak sbyk 153 kcal...so, spe2 lps ni yg slalu tanam pokok kaktus dlm pasu kecik jer tu, bek korg wat kebun kaktus lak...eh????bleh ker????  mcm xbest jer....bek korg tnm kcg pjg ker, cili ker kt kebun korg tu....bleh gak krgkn kos brg dapur mak korg nnti...kn jimat tu....(pokok kaktus xyah jga pn hidup...)

4. Yg ni aku ske...aku kmfm korg pn msti ske....aku yakin dgn sekeras2 nyer, korg suke jln2 kn?????? klo korg nk thu, dgn brjalan jer dh dpt krgkn 120 kcal kalori dlm msa 30 min.....so 4 gurls, klo bf korg tu mrh2 korg ble korg nk jln2 g shopping, korg ckp jer...brjln bleh mgurangkn kalori.....u ni dhla gemok...meh jln2 ng i..smpan kalori bkn leh jual pn....oppppsss....(kdg2 kte kne jujur...biar dye thu betapa sygnyer kte kt dye..hehehe)

5. ni lagi 1...utk korg gurls, mgkin mmg xjd masalah....aku yakin korg ni rajin mnyapu umh nih..kn2?????...mnyapu pn dpt mgurangkn kalori you.....ske x??? rjin2 la sapu umh ea....=)

6. duduk pn bleh kurangkn kalori you.....korg duduk la selama mna yg bleh....xyah wat pape....duduk jer smpai nk krem pggung tu...dlm msa 30 min, 60 kcal kalori korg dh trbakar....so, duduk jer la....

7. yg paling mnarik...haaaa...aku paling ske part nih.....tido pn bleh mgurang kn 33kcal kalori dlm msa 30 min....so, klo dh sejam, 66 kcal kurang, 2 jam, 132 kcal...hurmm..klo mcm tu, aku xplu risau la psl kalori..sbb aku ske tdo...tettt...(kantoi)


so cmner?????
ske x???
lps nih rajin2 la wat kje2 tu ea..
tp buat, buat jgk
mknn kne jga...
elok jer korg dh bakar kalori,
korg sembat burger 3 bijik lak
aku rsa mcm korg topup blek jer kalori tu...
tak gitu?????





p/s: sumber ni aku dpt dr buku Panduan Mengurangkan Kegemukan oleh Jabin Pidin...psl aktiviti tu mmg btol dr buku tu....huraian tu aku mrapu jer..hehehe