Saturday, November 13, 2010

10 Perkara Yg Laki Kena Faham Pasal Perempuan

















1. Ble korg tegur jer gurl tu, dia akn tegur blek.......msti korg anggap dye murah @ gedikss...actually, they r not gedikssss.....diorg jenis peramah n trying 2 be nice to everyone.....n mgkin diorg sje jer lyn korg...nk jga hati...kang korg kecik hati plak...


2. Len plak klo gurl tu x lyn korg, korg msti anggp dia ni sombong, bajet cntik, lawa...guys, diorg bkn sombong...diorg segan nk mlyn korg.....korg cermin la diri tu ckit....pkai bju elok2 ker, tak..hensem ker....sesuai ke diorg nk lyn korg????? (cek diri sendiri dlu b4 nk tegur gurl tu)


3.Gurls ni lembab...slow....lbh2 lg klo nk make up....pnyer la lme nk tggu.....emph3....pkcik, gurls bkn lembab...they r trying 2 be perfect in front of u & others...korg jgk yg bgga dpt awek yg cun...klo korg nk yg punctual, bek korg kaple ng mat askar.


4. Gurls ni cepat gelabah.....bro, itu dh lumrah....biasela, prmpuan kn ade 1 akal.....dgn 1 akal tu byk bnde dia nk fikir....n suddenly, sumthing had interrupted her....mstila dia mggelabah.....dats y korg guys dtakdirkn 9 akal...utk tolong gurls yg cpt mggelabah nih....


5. Gurls ni ble dh kasar, dh mcm laki....ooppppsss......guys, cbe pk elok2...mgkin dye kasar dr segi luaran, tp hati diorg mseh lembut...hati perempuan kn lembut....n dsebabkn lembutnyer hati tu, diorg akn cbe protect slagi boleh...dats y diorg mcm kasar2...sbb diorg tak maw laki2 durjana mmpermainkn hati diorg....(len la yg konfius dgn jntina tu..)


6. Gurls ni cengeng...taw tak cengeng tu ape???? cpt nangis...ckit2 nangis....gurls mmg mcm tu kn?????....ok...sume org taw yg airmata perempuan itu adalah senjata terkuat perempuan utk lemahkn lelaki....tp, you jgn lupe, airmata jga merupakan perisai bg perempuan.....bkn perisai pedang tu.....ni perisai hati....perempuan ni ade mcm2 cara nk hilangkn stress diorg....slh 1 caranya ialah menangis.....bg diorg, menangis dpt mgurangkan beban fikiran, n hati......after crying, they would feel more calm n then they will think da best way 2 solve their problems...mgkin 4 boys, rokok  ialah cara utk hilang stress...tp, xknla gurls nk merokok kot.....


7. Gurls ni bajet bagus.....mostly ble nk wat assgment....ni pn slh 1 prkara yg guys slalu slh anggap.....gurls bkn bajet bgs...diorg nk yg perfect....n as you all know, gurls kn cpt gelabah....dats y diorg ni kdg2 mrh2, or kelam kabut klo asgmnt tu xsiap....korg lak wat2 slow...mkin la diorg gelabah...


8. Gurls ni cerewet....mmg gurls ni cerewet...bkn ape you....as i said before,diorg nk yg perfect....especially ble bli brg.....diorg msti nk yg trbaek punyer....xkn la nk pakai yg cikai2 jer....kang, ade kesan smpingn ker, ape ker...diorg jgk yg kena.....korg jgk yg susah hati....tp, klo bab2 hati, gurls takkan memilih...klo dia dh sukakn org tu, tak kira la laki tu mcm mna, dia akn terima laki tu...bohong r klo org kata gurl tu pilih laki kaya n hensem  saja....sbg bf smntara, yup, mungkin....tp sbnrnya, bkn itu yg gurls nkkan....


9. Gurls r complicated....yup, mmg d akui gurls mmg complicated.......sukar utk difahami....its like a task 4 boys rite?????....mcm korg stdy....mkin korg xfhm, mkin tu la korg akn crk mklumat smpai korg fhm......n finally, bila korg dh fhm, korg msti sng nk score.....mcm tu la dgn gurls, mkin korg xfhm diorg, mkin korg try nk dekat ng dia.....n yet, gurls mghargai org yg mmahaminya...n who knows, dia pn ske kt korg  just, prlukn msa utk meluahkn..


10. Gurls r immatured......dude, diorg bkn immatured......klo xsilap aku, org ckp, pmikiran gurls lbh matang 5 thn dr usia nya....manja tu just perlakuan...tp maturity ialah pemikiran.....ok...aku bg cth....lets say la you skitkn hati awek you... you sakitkn hati dia walau mcm mna skalipun , even you mntak break ke, dh xkaple lg ker, dia ttp maafkan you....even org anggp dye ni bodoh skalipn sbb dia maafkn you tp dia ttp brkwn dgn you.....sbb ape, sbb gurls ni penyabar...dr mana dtgnya sbr, dari hati.....ok...nk tnyer, hati dpt brfikir ke?????? tak kn????




lelaki & perempuan masing2 ade kelemahannyer,
just pada sudut yg brbeza,
sbb itu ALLAH ciptakan 
lelaki & perempuan berpasangan
utk saling melengkapi
bukan utk maki memaki...
lihat kelebihan disebalik kelemahan mereka
n finally, cuba brfikir dgn akal, bkn dgn emosi..=)

3 comments:

dUrRaNi said...

dalam sepuluh owg laki, tak asa bpa owg jak yang akan faham ompuan..??

moon_nieyra said...

dlm 10 org laki, hnya sorg jak yg mna2 fhm kita.....spa laki ya?????tepuk dada, tnya selera..=)

Are-lift said...

aku ske no 9..hehehe...dalam maksudnyer..