Tuesday, November 30, 2010

Antara Bnde Yg Aku Tak Suke Dlm Persahabatan





Aku ni nk kte perfect sgt,mmg xperfect pn..
mne ade mnusia perfect kt dunia ni cik kak oi...
xde yg perfect..
tp kte sntiasa brusaha nk jd perfect kn??????

anyway, aku bkn nk cte sal perfect ke x, tp aku nk cte bberapa prkara yg aku xske dlm prsahabatan...
tp friendship aku ok jer..
ni kwn kpd mak aku yg cte kt aku....
nak taw mcm mne yg aku xske????

1. Org yg xske kwn dia brkwn dgn org lain....ble kwn tu brkwn dgn org len, dia tarik mka masam...kata si kwn tu dh lupekn dia la.....pentingkn org len la.....aiseymen....nape cmtu???? you tkt kehilangan dia ea???esh.....you ni.....xbaek taw...xknla dia nk kwn ng you sorg....bg la dia bkwn ng org lain jgk...klo you buat mcm tu, dia msti rsa rimas taw...mkin you kongkong dia, mkin tu la dia rse nk jauh dr you.....klo you nk thu la....

2. Org yg trlalu sensitif.....ckit2 nk mrajuk...ckit2 nk kcik ati....pdhl kwn tu ckp ckit jer, dia dh trase....awat ceq???? xcukup ksh syg ker??? esh....xyah ar gitu....kwn pn ade prasaan jgk.....klo skali 2, mgkin kwn you bleh thn...tp klo dh slalu sgt, kwn you pn bleh naik jemu taw....you, diorg pn ade prasaan jgk.....klo asyik nk jga prasaan you jer, prasaan diorg spe nk jga???? bkn ape you, klo you buat mcm tu, kwn pn naik fed up...kang kwn mgata you dpn org len.....you jgk yg malu kn???...hentiknla ea....

3. Org yg trlalu emosi.....ckit2 nk mrh...ckit nk mrh...bnde kcik jer bai...tu pn nk marah gak....rilek sudah....kdg2 kwn2 yg len kcik ati dgn tindakan you taw....kwn you punyer la nk jga hati you, you lak dgn ringan jer nk mrh2 kt diorg....sian kt kwn you taw.....btpa sabarnyer diorg nk jga hati you....nsb bek diorg sbr kt you....klo diorg hentam you blek????x ke naya gitu???? wat malu jer.....bsr2 pn nk gaduh...klo thp adik aku umur 8 thn tu aku leh trime la...ni dh lyk jd mak org pn nk gaduh2....sungguh xberetika...

4. Org yg ske mndedahkn aib kwn dia kt balaks o aweks dia......yg ni paling aku xske....ni dh kira memalukn kwn you taw....cbe klo kwn you dedahkn aib you kt org len.....msti you pns hati kn???? sian kt kwn tu....klo antara kwn2 tu jer xpela.....ni you nk cte kt org yg brlainan jantina...malu sey...kn jatuh harga kwn tu....ke you mmg nk mcm tu????? jahat nyer you.....sudah2 la tu ea....xbaek taw....nti Tuhan balas....

5. Org yg brgurau tnpa batasan.....pergh....ni pn kdg2 wat hati I beku.....nk gurau xpe...tp agak2 ar bai....gurau pn ade batasannyer taw....jgn guraw bnde yg menjatuhkn maruah kwn you....kwn you mgkin xckp yg dia kcik ati....tp klo you nk thu ke x, you tgok reaksi dia.....mcm mne klo kwn you gurau kata yg you kentut merata dpn org rmai....dgn nada kuat lak tu.....malu kn??? mmg nmpak mcm gurau...tp ape pndgn org len??? lbh2 lagi klo you tu gurls.....malu sey.....klo dia sndri yg ckp mcm tu, xpela....tp klo dia xske????

6. Ble dh ade pasangan, kwn trus dilupakn......yg ni aku mmg paling xske....ko dh ade awek o balak baru, ko trus lpe kwn.....ape cer????....kne ingt ckit la babe, b4 you kaple, spe tmpt you ngadu???spe tmpat you mntk tolong???spe salu wat you hepi klo you sdey???? kwn kn????sok luse you break up ng kaple you tu, kwn jgk yg you crk kn????haaa.....tym tu br nk ingt ng kwn......

sume ni sntiasa brlaku kt sekitar aku...
tp bkn kwn2 aku la
kwn2 aku sume baik
n aku ckp2 ni bkn nk hentam spe2..
ni pesanan utk kte brsama
sbb kte kn brkwn
bleh ke klo kte hidup tnpa kwn????
xkn??
so,
kne la jge hbgn baik kte ng kwn2 kte...
fikir dgn akal, bkn dgn emosi keyh


p/s: aku nk mntak maaf kt kwn2 aku klo aku pnh trbuat prkara di ats tnpa dsedari....maaf sgt2 taw...

2 comments:

ohmy selipar jepun said...

people said that no body is perfect.
i'm no body.
means, i'm perfect.huhu..
well, when u luv ur frens, u dont care what crap they bring into ur life. just enjoy being with them.

kuaci bulat said...

kdg2 kne jga ati org kwn jgk kn??