Tuesday, January 11, 2011

Amaran Dari Pihak Kerajaan









Amaran Dari Pihak Kerajaan: Merokok membahayakan kesihatan


Soklan cepumas...mne korg slalu jumpe ayat2 keramat di atas?


dalam buku sejarah? ooohh...tidak....plastik gardenia???? oooohhh...sudah pasti memang salah..
tepi kotak ROKOK? well....sudah semestinyer...








tp kn, aku nk tnyer la kn...sje je la utk pengetahuan kte2 brsama la kn....(esh,byk beno kan kau).....korg thu x knp kerajaan bubuh ayat keramat ni kt tepi kotak rokok ea? yela, dia letak kt produk yg diorg larang utk gne..tp produk tu dikeluarkn jugak seiring dgn ayat keramat nih.....knpe ea? aku xtahu..korg thu tak? ..korg phm tak ape aku ckp ni?...xphm? ala...tolong la phm.....please......please...pleaseeeeee....


(cukup2 la nk merapu tu nyah oii..)


okla.....okla....memandangkn skrg ni sume dh msok klas...so, skrg ni sume mood ilmiah blaka la dlm otak tu kn.....ckp pn psl bnde2 ilmiah, isu semasa....globalisasi...takde dah gosip2.....(ok..ini bohong)....entry aku kli ni, agak ilmiah la ckit.....aku nk cte sal ROKOK....


'Cte lme tu der....ko xde bnde len nk ckp ker?'
'Blog aku der...lantak aku la nk tulis ape'


Well, klo cte sal rokok...mesti kte trtumpu ng lelaki kn....asal rokok jer lelaki...asal lelaki jer rokok...
Bak kata lelaki la kn...


"Tak jantan la laki tak merokok" (memang la tak jantan..jantan tu utk binatang)


(tp klo perempuan merokok tu nk ckp ape plak ea?...yela, nk kata jantan, dia perempuan kn? sorie la klo ade yg terasa...sekadar perkongsian bersama)


Mostly laki fikir yg merokok tu macho....lbh2 lagi tym dia hembus asap tu.....perghhhh....macho tu.....(konon la)..sampaikn spe2 yg tak merokok tu action2 jer letak rokok kt telinga....biar awek ingt dia macho...pstu ckp lak dgn penuh ilmiah nyer...bergetar jiwa prmpuan tu.....yela...macho kn matang lak tu...(konon ar)..






Aku respect la ng org merokok nih...yela...ko ingt rokok ni senang? ROKOK ni SUSAH la der.....
nk merokok pn kne ade skill....klo xreti, sekali sedut jer dh trbatuk2 smpai nk terkeluar ank tekak ko....biasenyer klo org merokok, bibir dia gelap2 coklat kn? tp ade org pndai mengekalkn kemerahan bibirnya even dia merokok...korg taw tak? aku tak taw....member wa ckp aar....


Pastu nk brhenti rokok pn LAGI SUSAH...ko kne wat itu la...wat ini la....mkn yg ni la...mkn yg tu la...kne disiplin.....klo 1st day brhenti merokok tu ko menggigil, lemah badan....xley nk bgn oooo.....ni pn member wa ckp aar....klo dh sakit, xyah cte la ape yg korg kne buat...tp xpe...yg penting, macho la kn?




aku mls la nk cte ape isi kandungan dlm rokok yg korg sedut tu (bg yg merokok la)...yela sume org dh thu kn  segala bapak datuk nenek moyang racun yg korg sedut dlm sebatang rokok..n korg pn dh thu effect racun2 trsebut trhdp korg, keluarga, isteri, tunang, kekasih gelap, kekasih terang, sahabat dan yg sewaktu dgn nya...antara salah satu effect dia of course la kemandulan atau dlm bahasa sepanyol nya 'infertility'...


'tp bapak aku merokok, lahir gak aku..'
'hurmm..better ko cek darah ko dgn dia'...hahahahaha...xdela..


rokok xla menyebabkan kemandulan secara 100% tetapi ia menyebabkan bilangan sperma korg (hnya lelaki yg mempunyai sperma yer) yg elok berkurangan, lemah atau abnormal....so, ble dh mcm tu, bilangan sperma korg yg elok tu ckit...then probability utk brsenyawa ng ovum tu ckit....


ckgu aku pnh cte, tym kt U, dia ade experiment la ke atas sperm yg REAL!!!....dia amik dr 2 individu yg berbeza...sorg yg merokok, n sorg yg tak merokok...yes, as usual, sperm yg tak merokok tu sihat2 belaka, laju nyer sepantas kilat smpai susah nk kre bpe ekor...n bg yg merokok tu pulak, even ade yg laju, tp ade di antara sperm dia hnya brlari-lari anak atau sekadar jalan terkedek-kedek mcm itik pulang petang...n, rpe sperm nyer sme la mcm gmbr di bawah..










So amacam para perokok sekalian? ade kepala besar, ade kepala 2,ade yg ekor 2, ade yg tirus....hurmmm.....variety....ni la yg korg nk kn? kurang yg macho...tp yg comel nyer byk....hahaha...(ewwww)...




So, ble dh abnormal mcm nih, payah la depa nih nk brsenyawa ng cik ovum tuh....ade memang ade...tp kebarangakalian or probability dia tu kurang la beb...




n member aku penah cte...ade 3 lelaki yg bkerjaya tidak boleh merokok


1. Ustaz
2. Doktor
3. Cikgu


knp? korg fikir2kn la ea..klah.....wa chow dulu...penat dh merapu...



















8 comments:

Anonymous said...

awak..asal lak gkgu taley merokok..???
tp rmai jer ckgu2 yg merokok..
rokok xley wat pompuan mandul ke..???

Anonymous said...

terbaek r der.. tp.. walopun da taw sume bnde 2... aq ttap nak mrokok der.. nak tau x sebab die... sebab............. wa punya duit.. wa punya suka lo... < ini adalah alasan orng perokok kalau dorng kene tgor.. hahaha >

SperMAtids BloG said...

terbaik ah sperma morfology itu!!!aku suka!ahhhah

azrie shariel said...

yeke?? kawan aku cakap merokok ni nmpak lebih gah lagi.. kwan yg pompuan kate lak kan " kalo sembang dengan budak laki yg merokok ni memang rase die lelaki.. tp kalo die sembang dengan laki yg xmrokok die cakap mcm sembang dgn pompuan je// xtau l;a.. die yg kate// so mcm mane tu... ape pendapat ko lak??

azrie shariel said...

aku nk jadi Dr campur dengan ustaz n cikgu leh x?? hehehe

kuaci bulat said...

anyn 1: sbb, cmne ckgu nk larang stdent dia merokok klo dia sndiri yg merokok...psl gurl mandul tu aku kurang psti la...tp dia byk effect kt janin...nti aku wat research lg....hehehehe...

anyn 2:tu la kn? nk wat cmne der, aku ckp jer....duit dia, aku xley nk kte ape la...sok lse, dia skit, itu pn bdn dia jgk...itu pn aku xley nk kte ape la...


spermatid blog: suke kau...hohohoho


azrie: xsume perempuan ske bau rokok, n xsume perempuan xske bau rokok....mcm laki gak, xsume laki merokok...n xsume laki xmerokok...(mcm sme jer ayat)...alhmdulillah ang nk jd ketiga2 tuh...thniahhh..=)

teh o ais milo said...

ha3!!~~agak poyoan ayt2 blog anda..but nice..sempoi..terasa pon ade..im smoker..but bibir still merah gitu..huhu~~gud artikel..ha3!~~

kuaci bulat said...

poyo adlh hobi saya...hahahahaha...